Koçfinans
Kasko



Aracınızı Koçfinans ile koruyun, trafikte karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı bugünden hazırlıklı olun!

Kredi paketinize dahil edebileceğiniz Kasko poliçeniz ile aracınızı meydana gelebilecek risklere karşı güvence altına alabilir, kasko ödemelerinizi kredi vadenize bölerek yapabilirsiniz.

Koçfinans’tan kredi kullanıp henüz Kasko yaptırmadıysanız, kredi açılışını takip eden 30 gün içerisinde kaskonuzu başlatabilirsiniz.

Teminatlarla ilgili detaylı bilgileri, istisna ve limitleri, poliçede ve genel şartlar dokümanlarında bulabilirsiniz.

Kimler Faydalanabilir?

  • Koçfinans'tan kredi kullanan gerçek kişiler
  • Koçfinans'tan kredi kullanan kefili olan tüzel kişiler

Teminatlar

  • Çarpma, çarpışma, yanma
  • Hırsızlık
  • Halk hareketleri, terör
  • Sel ve su baskını
  • Deprem
  • Üçüncü şahıslara karşı mali sorumluluk
  • Ferdi kaza
  • Hukuksal koruma
  • Yetkili olmayan kişilerce çekilme
  • Sigara yanığı
  • Anahtar çalınması
  • Kişisel eşya teminatı
  • Manevi tazminat
  • Yurtdışı teminatı
  • Tedavi masrafları teminatı
  • Kullanım tarzına göre satın alınabilecek teminatlar (taşınan yük, gelir kaybı vb.)












Kasko Sigortası Nedir?

"Kasko ne işe yarar?" diye merak ediyorsanız, kaskonun bir otomobilin zorunlu trafik sigortasından farklı olarak, araç sahiplerinin araçlarını kendi seçtikleri ekstra koruma hizmetleriyle birlikte sigortalamasına olanak sağlayan bir sigorta türü olarak tanımlayabiliriz.Kasko sigortası genellikle bir otomobilinizin kaza, çalınma, yangın gibi olağanüstü durumlarda hasar görmüş olma riskine karşı koruma sağlar. Kasko sigortası ayrıca, aracınızın kaza sonucu bir başka araç veya malzeme zararına uğraması durumunda zararın tazminatını karşılar.

Kasko Değer Listesi Nasıl Hesaplanır?

Aklınızda "Aracın kasko değeri ne demektir?" sorusu olabilir. Kasko değeri; araç satış fiyatının yanı sıra aracın marka, model, yılı, motor gücü, kilometre sayısı gibi özelliklerine göre de belirlenir. Bu özellikler, aracın değerinin ne kadarının sigortalanabileceğini belirler. Örneğin daha yeni bir araç veya daha yüksek bir motor gücüne sahip bir araç, daha yüksek bir araç kasko değeri ortaya çıkacaktır.

Kasko değer listesi, bir araç için sigortalanabilecek maksimum değeri belirleyen listedir. Bu değer, araç satış fiyatından daha düşük olabilir, ancak normal koşullarda araç satış fiyatının
biraz altında bir değere denk gelir. "Kasko değeri nasıl hesaplanır" ya da "kasko fiyatları ne kadar" gibi soruların cevapları da kasko değer listesi ile ilişkilidir.

Kasko değer listesi, sigorta şirketleri tarafından periyodik olarak güncellenir ve araç özelliklerine göre belirlenir. Eğer bir araç için sigortalama yapılacaksa, sigortalama işlemi sırasında kasko değer listesi değerine uygun bir miktar ödenir. Bu ödeme, araç hasar gördüğünde tazminat olarak verilecek tutarı belirler.

Siz de araç kasko değeri sorgulama işlemini bu değerlere göre yapabilirsiniz.

Kimler Kasko Yaptırabilir?

Otomobil sahiplenen herkes kasko sigortası yaptırabilir. Ancak bunun için bazı koşulları yerine getirmeniz beklenir. Yaşınız ve araç kullanım amacınız, bu koşulları belirleyen unsurlar arasındadır. Ayrıca, sigortalamak istediğiniz aracın özellikleri (özellikle yaşı ve değeri) de kasko sigortasının fiyatını etkileyebilir.

Eğer otomobil sahibiyseniz ve kasko sigortası yaptırmak istiyorsanız sigola.com.tr üzerinden hemen başvurabilirsiniz.


Kasko Çeşitleri Nelerdir?

Peki, kasko teminatları nelerdir? Kasko teminatları, kasko türlerinin içerdiği teminatlardır. Örneğin dar kaskoda standart paket teminatları yer alırken, geniş kasko paketinde hırsızlık, yanma gibi temel kasko sigortası hasarlını kapsayan teminatlar da bulunur.

"Kasko hangi durumlarda öder?" birçok çok kişinin cevabını merak ettiği sorular arasında. Bu soruyu yanıtlayabilmek için de satın aldığınız kasko türünü bilmeniz gerekir. Kasko çeşitleri, ihtiyacınıza en uygun kasko türünü seçmenize sağlayabilir. Kasko çeşitleri şöyledir:

Dar Kasko: ‘Mini kasko’ adıyla da bilinen dar kasko, kasko ana teminatlarından bir ya da birkaçının yer almadığı kasko türüdür. Dar kaskonun en önemli avantajı, bu kasko türünün diğer kasko türlerine göre daha uygun fiyatlı olmasıdır.

Genel Kasko: Standart kasko olarak da adlandırılan genel kasko, ana teminatların hepsini içeren, standart kabul edilebilecek bir poliçedir.

Genişletilmiş Kasko: Kasko ana teminatlarının hepsini içeren genişletilmiş kasko, en çok tercih edilen kasko türüdür. Doğal afetlerden, aracın yurt dışında alacağı hasara, hayvanların yol açacağı zarardan yanlış akaryakıt dolumunun sebep olduğu kayıplara kadar birçok sorunda aracı güvence altına alan ek kasko teminatlarını barındırır.

Tam Kasko: Tam kaskoda, poliçeye ana teminatlarla birlikte ek teminatlar da eklenir. Tam Kasko ile Genişletilmiş Kasko arasındaki fark; poliçede yer alan ek teminatların daha geniş olmasıdır.

İhtiyacınız olan kasko türünü seçmek birçok açıdan kolaylık sağlar.


Muafiyetli Kasko ve Muafiyetsiz Kasko Arasındaki Farklar Nelerdir?


Muafiyetli Kasko Ne Demek?

Kasko muafiyeti olarak da bilinen muafiyetli kasko, sigorta poliçesi düzenlenirken sigorta şirketi ve sigortalının anlaşarak karar verdiği muafiyet oranı ile kasko poliçesinin fiyatındaki indirimi ifade eder.


Muafiyetsiz Kasko Ne Demek?

Muafiyetsiz kasko ürünlerinde hasar durumu ortaya çıktığı zaman ödemeyi yalnızca sigorta şirketi yapar. Bu nedenle de muafiyetsiz kasko poliçeleri, muafiyetli kasko poliçelerine göre genellikle daha pahalıdır.


Kasko Nasıl Yapılır?

Kredi paketinize dahil edebileceğiniz Koçfinans Kasko poliçenizle, aracınızı ortaya çıkabilecek risklere karşı güvence altına alabilirsiniz. Eğer Koçfinans’tan kredi kullanıp henüz Kasko yaptırmadıysanız, kredi başlangıcını takip eden 30 gün içinde kaskonuzu da başlatabilirsiniz. Teminatlarla ilgili detaylı bilgileri, istisna ve limitleri, poliçede ve genel şartlar dokümanlarında bulabilirsiniz. Koçfinans’ta kasko ödemelerinizi kredi vadenize bölerek rahatça yapabilirsiniz.